• 0
  • 0
  • iOS 18 Yeni Ozellikler

    Apple, iOS 18'i resmi olarak 16 Eylül Pazartesi günü yayına alacak!
    September 10, 2024 by
    Durmazz Techno Store, Developers

    Apple, iOS 18'i resmi olarak 16 Eylül Pazartesi günü yayına alacak. Eğer iPhone'unuz iOS 17'yi çalıştırabiliyorsa, siz de iOS 18 güncellemesi gerçekleştirebileceksiniz. iOS 18'in tüm bölgelerdeki tüm uygun cihazlar için aynı anda kullanıma sunulması bekleniyor.

    Bununla birlikte, Apple Intelligence iOS 18 güncellemesi ile birlikte yayına alınmayacak. Apple Intelligence, Ekim ayında iOS 18.1 ile yalnızca Apple'ın yapay zeka özellikleriyle uyumlu iPhone'lar için kullanıma sunulacak. Ayrıca bu özelliklerin tek seferde kullanıma sunulmayacağını belirtelim. Duyurulan tüm özellikler, kademeli olarak kullanıcılara açılacak. Gelin iOS 18'in öne çıkan özelliklerine birlikte bakalım. 

    Apple Intelligence: 


    Merakla beklenen Apple Intelligence, yazma araçları, öncelikli bildirimler, makaleleri veya e-postaları özetleme, telefon görüşmelerini kaydetme, görüntüler oluşturma ve fotoğrafları temizleme özellikleriyle öne çıkıyor. 

    Kullanıcılar, yazma araçları sayesinde istemler aracılığıyla metin oluşturabilirken, bu kapsamda oluşturulan akıllı yanıtlar ile e-postalara bağlam ekleyebiliyor. Öncelikli bildirimler, bildirimlerin Apple Intelligence ile önceliklendirilmesini sağlarken, makaleleri veya e-postaları özetleme özelliği Mail uygulamasında ve Safari'de çalışıyor. Buna ek olarak kullanıcılar, Apple Intelligence ile telefon görüşmelerini kaydederek bu konuşmaların dökümüne erişebilir, metin istemleri aracılığıyla görüntüler oluşturabilir, fotoğraflardan istenmeyen kısımları kaldırabilir. Yazma Araçları gibi bazı özelliklerle ChatGPT entegrasyonu bulunduğunu da ekleyelim. 

    Apple Intelligence, iPhone 16 serisi ve iPhone 15 Pro modelleri ile çalışıyor. iPhone 15 ve daha eski cihazların ise Apple Intelligence'ı kullanması pek mümkün değil. Bunun dışında, yalnızca Apple'ın M serisi çiplerine sahip iPad'ler ve MacBook'larda çalışıyor. 

    Verilerinizin yalnızca taleplerinizi işlemek için kullanıldığını belirten şirket, verilerin asla saklanmadığını ifade ediyor. Apple Intelligence'ın büyük bir kısmı aygıt üzerinde çalışırken, belirli özellikler için sunucu tabanlı modellerden de yararlanabiliyor.


    Özelleştirilebilen Denetim Merkezi :

    iOS 18 güncellemesiyle birlikte iPhone'nunuzun denetim merkezini kolayca özelleştirebileceksiniz. Denetim Merkezi'nde yer alan kutucukları yeniden düzenleyebilirken, kullanmadığınız özellikleri silebiliyorsunuz. 


    Ana Ekran'ı kişiselleştirme: 

    Tıpkı denetim merkezi gibi iOS 18'de Ana Ekran'ı özelleştirme seçenekleri de sunuluyor. Artık uygulamaları ekranın herhangi bir köşesine taşımanız mümkün. Bununla beraber uygulama simgelerinizi de renklendirebileceksiniz. Hatta dilerseniz, renk düzenlerini duvar kağınızla eşleştirebileceğinizi de ekleyelim. 



    Yenilenen uygulamalar: Mesajlar ve Notlar 

    Apple Mesajlar uygulamasına getirdiği RCS (Rich Communication Services) desteği ile iOS ve Android kullanıcılarının birbirlerine daha yüksek kaliteli resimler ve videolar gönderebilecek, grup sohbetlerine katılabilecek ve uçtan uca şifrelemeden yararlanabilecek. Bahsettiğimiz tüm bu deneyim ise kullanıcılarda iMessage'a benzer bir his yaratacak. Buna ek olarak iOS ile mesajları planlama seçeneği de geliyor. Mesajlara gelmesi beklenen özellikler arasında yeni metin biçimlendirmeleri ve metin efektleri yer alıyor. Üstelik artık mesajlara dilediğiniz emojiyle tepki verebiliyorsunuz. 



    Apple Notlar uygulamasının güncellemesi kapsamında aritmatik problemlerini çözebiliyorsunuz. Sesli notlar kaydetmenizi de sağlayan uygulama, Apple Intelligence desteğiyle sesli notlarınızı yazıya dökmenizi sağlıyor. 

    Parola yöneticisi 

    Apple'ın mevcut parola yöneticisi araçları, yerini iOS 18'e eklenen yeni Parolalar uygulamasına bırakmaya hazırlanıyor. Uygulamayı kullanarak oturum açma kimlik bilgilerinizi, parolalarınızı güvenli bir şekilde saklarken, kablosuz ağ parolalarını paylaşmak üzere QR kodlar oluşturabilirsiniz. 

    Gizlilik ve Güvenlik ayarlarında yeni seçenekler

    Gizlilik ve Güvenlik ayarları yeniden tasarlandı. Bundan böyle uygulamalar adres defterinize erişim istediğinde, erişim izni vereceğiniz belirli kişileri seçebileceksiniz. Bu bağlamda adres defterinin geri kalanına erişim vermeyi reddebileceğinizi de belirtelim. 

    iOS 18'in sizinle paylaştığımız öne çıkan özelliklerinin ötesinde pek çok yenilik de mevcut. Kullanıcılarla buluşması planlanan yenilikler arasında çağrı geçmişinizde arama yapma, Apple Takvim'de hatırlatıcılar kullana ve Siri'ye yeni isim verme gibi özellikler yer almakta.


    To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.